Faóriások az erdőben

Faóriások az erdőben

Egy dán művész óriás fa trollokat épít

Thomas Dambo egy dán, koppenhágai székhelyű művész gigantikus faszobrokat épít, és elrejti őket az erdőkben. Ezekkel a projektekkel azt reméli, hogy elcsábítja a városlakókat az „ember-alkotta” világtól, a képernyőktől, az okostelefonoktól, és mindenfajta kütyüktől. Szeretné, ha újra otthon éreznék magukat a természetben.

Mindezeken túl, még az is célja, hogy megmutassa, hogy a fából, mint természetes építőanyagból milyen nagyszerű épületeket, játszótereket, szobrokat is lehet építeni és a fára, mint  mint újrahasznosítható anyagra gondoljanak az emberek.

Már kisgyerekkorában is szerette hallgatni a különféle tündérmeséket, mindig is sárkányokról, óriáskról álmodozott. Tinédzserként rapperként kezdte el írni a saját történeteit, meséit, és létrehozott egy különleges világot.

https://www.youtube.com/watch?v=L6Bx4Lxpqik

Raklapok és áruházak leselejtezett polcai

A szobrait leselejtezett bútorokból, áruházak fa folcaiból, raklapokból és lehullott faágakból építi. Mindezt gyakran a helyiek bevonásával teszi, szórakozási, környezetszépítési lehetőséget teremtve ezzel az ottlakóknak, örömöt szerezve a gyerekeknek és szüleiknek.